DolceBlog

Hieronder vind je een selectie van wat er allemaal leeft in de wereld van dolce. Zelf een idee voor een berichtje op deze blog? Mailen naar ilse@dolceworld.com.

09 okt Gastronomika San Sebastian

René Redzepi, Rasmus Munk, Leonor Espinosa and Matthew Lightner will be at the 25th anniversary of San Sebastian Gastronomika-Euskadi Basque Country
 

Lees meer

08 mei Tuttofood 8-11 may Milano

Une édition bien remplie de TUTTOFOOD est sur la ligne de départ

 

Lees meer

19 jan Je eigen marketingplan opstellen: basisopleiding voor de horeca

In deze opleiding ontdek je hoe je je horecazaak (online) populair maakt d.m.v. een efficiënt marketingplan.

Lees meer

13 sep EQUIPHOTEL 2022: betrokken gastvrijheid 6/10-11-2022

EquipHotel komt van 6 tot 10 november 2022 terug naar Parijs, Porte de Versailles.

Lees meer

10 aug Ontmoet, proef en ervaar Gastvrij Rotterdam 19/21-09-2022

Met de voorbereidingen in volle gang ziet Managing Director van Gastvrij Rotterdam, Robert Melaard dat de horecasector niet kan wachten: “We merken een ontzettend groot animo van horecaleveranciers, brancheorganisaties en wedstrijd organisatoren om aanwezig te zijn op de beurs. De laatste paar vrije stands worden nu nog ingevuld, waardoor we vijf zeer goed gevulde beurshallen presenteren. We kijken uit naar drie dagen boordevol inspiratie, netwerken met bestaande én nieuwe connecties. Dat is toch echt de kracht van elkaar live ontmoeten. Je bent echt weer helemaal bij na een bezoek aan Gastvrij!”


 

Lees meer

27 maa Chaine des Rotisseurs-jeune rotisseur-jeune sommelier

Jeune Sommelier en Jeune Rôtisseur 2022 verkozen door Chaîne des Rôtisseurs

Na een spannende strijd wist jonge chef Florian Daniels de prijs van Jeune Rôtisseur weg te kapen, terwijl Elise De Waele werd verkozen tot Jeune Sommelier van het jaar. Hiermee gingen weer twee beloftevolle culinaire talenten aan de haal met de toonaangevende prijzen die jaarlijks worden uitgereikt door de Chaîne des Rôtisseurs, een prestigieuze internationale gastronomische vereniging.

Lees meer

17 feb De Steigenberger Wiltcher’s rijgt de sterren aan elkaar...

Het Steigenberger Wiltcher's heeft maandag aangekondigd dat het een uniek partnerschap is aangegaan met sterrenchef Kevin Lejeune van het restaurant La Canne en Ville, dat oorspronkelijk op een steenworp afstand van het hotel was gevestigd. Na het succes van de sterrendiners die ze tijdens de lockdowns samen organiseerden, bezegelen het hotel en de getalenteerde chef hun samenwerking door dit bijzonder gewaardeerde gastronomische huis in Brussel te verhuizen naar het Brusselse hotel. De directe toegang vanaf de Louizalaan 77 maakt het een ideale omgeving voor de creatieve keuken van de jonge sterrenchef voor zowel de hotelgasten als de fijnproevers in de hoofdstad.

Lees meer

10 nov Wijn drinken én ervoor betaald krijgen: dé droomjob voor iedere wijnliefhebber!

Ja, je leest het goed: wijn drinken én een lekker zakcentje verdienen. Als toekomstige Winefluencer voor Rueda wijnen komen je dromen gewoon uit! 

Soms zijn er van die kansen die je niet voorbij kunt laten gaan. Het Spaanse wijngebied Rueda is op zoek naar dé wijnliefhebber die het wijngebied in 2021 wil vertegenwoordigen op social media. Als Rueda Winefluencer ontvang je een winefluencer pakket, kom je volop in de schijnwerpers én ontvang je een bedrag van €5000,-!

Ben jij dé Rueda winefluencer van 2021?

 

Lees meer

23 jul Spanje viert vandaag de werelddag van de tapa !

 De Werelddag van de Tapa wordt dit jaar uitzonderlijk later gevierd vanwege de coronacrisis

 De tapas zijn een teken van identiteit in de Spaanse gastronomie

 Spanje en gastronomie

Lees meer

24 jun Hapag - LLoyd EUROPA 2’s cold ironing connection is certified

  • Certification by DNV GL, the world’s leading classification society advisor for the maritime industry
  • The first time for a cruise ship: long-term experience in using cold ironing
  • Positive contribution to the climate: Saving 600 tons of carbon dioxide
  • Hamburg Port Authority (HPA) is storing the power data for future stops
Lees meer

18 sep Gastvrij Rotterdam

Horecaprofessionals ontmoeten elkaar op Gastvrij Rotterdam! Als gastronomisch platform biedt het een overzichtelijk beeld van de laatste trends en ontwikkelingen in de sector. Met een compleet aanbod van bijna 500 food en non-food leveranciers is dit dé plek om u klaar te stomen voor het najaar.

Lees meer

19 jan Online reputatiemanagement en omgaan met reviews

De reputatie van horecazaken staat in de digitale sterren geschreven. Nu meer dan ooit.

Lees meer

18 jan Geopend: Vis van A, het nieuwe restaurant met vismarkt van Bart De Pooter.

Wie aan de Rijnkaai in Antwerpen passeerde, kon er niet omheen: in Hangar 26-27 werd met man en macht aan het nieuwe restaurant van Bart De Pooter gewerkt. De keuken combineert verse ingrediënten uit de Noordzee met de kooktalenten van Bart en het vertrouwde team van Pastorale, zijn eerste restaurant dat onlangs 30 kaarsjes uitblies.

 

Bart De Pooter: “We brengen een totaalconcept voor liefhebbers van kwalitatieve vis. De ‘A’ verwijst naar Antwerpen, en is Antwerps dialect voor ‘vis van jou’. Daarnaast betekent de naam ook Vis van Allemaal, omdat ik vind dat kwalitatieve vis zo toegankelijk mogelijk moet blijven.” Zo is er een driegangenlunch voor 39 euro, een uitgebreid chef’s menu voor 79 euro, en kan je ook gerechten à-la-carte bestellen van ontbijt tot diner.

Lees meer

12 sep SIAL PARIS: BRON VAN INSPIRATIE ONDER PETERSCHAP VAN CHEF MAURO COLAGRECO 15/19-10-2022

De ontmoetingsplaats voor internationale voedingsinnovaties van 15 tot 19 oktober 2022 in expositiecentrum Paris Nord Villepinte .

SIAL is een bron van inspiratie voor de internationale Food-community waar synergieën ontstaan tussen de verschillende spelers met de bedoeling hen samen te begeleiden naar een collectieve en positieve impuls, en iedereen de vereiste tools te bieden om de voeding van morgen te creëren. De chef en SIAL verbinden zich er samen toe veranderingen door te voeren. 

Lees meer

22 jun Bordeaux fete le vin

The nature ally of Bordeaux wines

Paard en mens, al eeuwen een onlosmakelijk geheel als men het heeft over het werk op het veld. Dat was het toch, tot men na de oorlog besliste om de werkdieren te vervangen door nieuwe modernere middelen: de landbouwmachines. Deze tractoren werden al snel massaal ingezet en verdrongen de paarden uit de wijngaard. Daar waar de beesten in Champagne en Bourgogne nog op beperkte schaal werden ingezet verdwenen ze in de jaren 50’- 60’ volledig in de Bordeauxstreek.

Lees meer

08 maa TAVOLA

Wedstrijd Gouden Tavola bekroont de firma’s DRINK iT FReSH, Food Revolution by Didess  (2x) en Little Cheese Farm

Wat wil de hedendaagse en bewuste consument vandaag op zijn bord? Het is een op zijn minst uitdagende vraag, die echter niet zo eenvoudig te beantwoorden is. Vegetarisch, vegan, local food, clean label, aandacht voor allergenen, biologisch … het zijn al lang geen vluchtige hypes meer, maar trends die fabrikanten beter niet links laten liggen. Wat vast staat, is dat fabrikanten best rekening houden met de kritische consument. Nog meer dan in het verleden is die immers mee aan zet en stuurt hij/zij het ontwikkelings- en productieproces van (nieuwe) producten mee. Dat kwam duidelijk naar voren bij de inzendingen voor de Gouden Tavola 2022.
 

Lees meer

07 okt TUTTOFOOD 2021: SHOWCASE OF EXCELLENCE AND INNOVATION

TUTTOFOOD 2021: SHOWCASE OF EXCELLENCE AND INNOVATION

THE INTERNATIONAL AGRI-FOOD PLATFORM RETURNS WITH EXHIBITION PRESENCE

 

  • More than 900 exhibitors from 30 countries, with a significant presence of group exhibitions
  • More than 500 foreign buyers from 66 countries, with particularly large delegations from the United States, the United Arab Emirates, the United Kingdom, Russia and France
  • The new TUTTOFRUIT area, dedicated to fresh fruit and vegetables and innovations in the IV and V product range make a début and TUTTOWINE is consolidated
  • Renewed concept for Retail Plaza, with the top managers of the GDO & Retail and with, for the first time in Milan, the Pastaria Festival
  • First edition of the Better Future Award, while the Evolution Plaza is enriched with partners such as Charmen, DNV, CSQA, EURANET and Netcomm
Lees meer

29 jul Zes zaalmeesters maken kans op de titel ‘Eerste Maître d’hôtel van België 2021’

Wie volgt Maxime Verstuyft van restaurant Michel in Groot-Bijgaarden op als ‘Eerste Maître d’hôtel van België’?

Op maandag 5 oktober 2020 kennen we het antwoord. Club Prosper Montagné maakte zonet de namen bekend van de zaalmeesters die zullen deelnemen aan de halve finale.

Vier van hen mogen het vervolgens tegen elkaar opnemen in de finale.

Lees meer

30 jun True Italian Taste by Chef Massimo Bottura ***

Le lundi 29 juin 2020, la Chambre de Commerce Belgo-Italienne, en collaboration avec les Chambres de Commerce Italiennes du Luxembourg et des Pays-Bas, organise une rencontre en ligne entre le célèbre Chef Massimo Bottura, chef de l'Osteria Francescana, trois étoiles Michelin et meilleur restaurant du monde en 2016 et 2018 . Dolce World fait parti de la rencontre.

Lees meer

11 jun Tweesterrenchef Bart De Pooter heropent Pastorale met 10 coronageboden en ozongenerator in vestiaire

Tweesterrenchef Bart De Pooter heropent Pastorale met 10 coronageboden en ozongenerator in vestiaire

“Gij zult een coronaproof restaurantervaring op sterrenniveau beleven.”

 

Reet, 11 juni 2020 – Morgen heropent Pastorale**, het restaurant van chef Bart De Pooter, opnieuw de deuren na een sluiting van twaalf weken wegens het coronavirus. Om zijn gasten dezelfde uitzonderlijke ervaring te kunnen bieden mét respect voor de hygiëne- en social distancing maatregelen, innoveert hij met een ozongenerator in de vestiaire die de lucht desinfecteert en onder meer bacteriën en virussen bestrijdt. In combinatie met transparante mondmaskers, een persoonlijke menukaart per klant en de nodige liters alcoholgel - gegoten in 10 coronageboden - gaan de chef en zijn team voor een coronaproof restaurantervaring op sterrenniveau.

 

 

 

Lees meer

Newsletter